Forum serwerów udiabelka.com Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
doping
Autor Wiadomość
^NuT^ 
Weteran i 3/4

Gram na: 4FUN
Piwa: 168/376

Wysłany: 2010-03-12, 14:12   doping

Cytat:
Pięciokrotna medalistka olimpijska z Vancouver w biegach narciarskich Marit Bjoergen, wykorzystała aferę dopingową z udziałem Kornelii Marek, aby odgryźć się Justynie Kowalczyk za oskarżenia na igrzyskach dotyczących korzystania z leków na astmę.

Polka zasugerowała, że czołowe zawodniczki (w tym Bjoergen) celowo leczą się na astmę, aby legalnie korzystać z zabronionych środków poprawiających wydolność sportowców.

- Muszę przyznać, że to śmieszne, że po tych wszystkich oskarżeniach ze strony Kowalczyk, na dopingu została przyłapana Polka - powiedziała norweskim mediom Bjoergen.

Biorąc pod uwagę upadek Kowalczyk w czwartkowym finale sprintu, podczas zawodów Pucharu Świata w norweskim Drammen, który miała spowodować właśnie multimedalistka z Vancouver, konflikt między tymi dwiema zawodniczkami jeszcze bardziej się zaognił.

- Podejrzewam, że Kowalczyk mogła być na mnie wściekła. Jednak to ona biegła pierwsza i mogła wybrać tor. Trochę się "zakopała" i upadła" - oceniła Bjoergen, która dzięki temu upadkowi wygrała zawody, a Polka była szósta.

W rozmowie z norweskimi mediami, Kowalczyk odcięła się natomiast od współpracy z Kornelią Marek, która jest podejrzana o stosowanie EPO.

- Jestem zła, bo to nie ma nic wspólnego ze sportem. Rywalizacja musi być czysta - tłumaczyła Polka norweskim dziennikarzom. - Kiedy spotkam Kornelię, zapytam "dlaczego". Wiem, że to nie jest coś, po co można iść do sklepu i to kupić. Mam z nią normalne stosunki - takie jak z innymi dziewczynami. Muszę jednak myśleć o sobie, a nie o całym zespole - dodała Kowalczyk. - Tak, jestem z Polski. Ale przygotowywałam się sama, oddzielnie od reszty dziewczyn.

W sobotę w Oslo odbędzie się bieg na 30 km, a w niedzielę sprint.

info z wp.pl
co o tym myślicie , był doping ?

STEAMID: STEAM_0:0:17818939

Fuwex 
Dziecko interpa.

Piwa: 481/110

Wysłany: 2010-03-12, 14:21   

czekamy na próbkę B :D

ale kornelia mówiła, że ' w vancouver nic nie brałam.' xDDDDD

Postaw piwo autorowi tego posta

STEAMID: STEAM_0:0:20592847

Rizz'e 
aka rzk.

Gram na: FFA
Piwa: 196/17

Wysłany: 2010-03-12, 14:22   

Doping na stadionie Wisły zawsze jest!

Soul Hunter 
Impossible Is Nothing

Piwa: 295/49
Wysłany: 2010-03-12, 14:31   

Bjoergen jest śmieszna - to tak jakby oskarżono ją za to, że jakiś inny reprezentant Norwegii jechał na speedzie (czyt. spidzie)...

[ Dodano: 2010-03-12, 14:32 ]
Mam nadzieję, że można ufać Kornelii...

STEAMID: STEAM_0:1:20580082

Utyk. 
chillout !

Piwa: 76/30
Wysłany: 2010-03-12, 14:49   

Cięta riposta Bjoergen. Brak pytań. Ma kompleksy po Vancouver? Nie wiem. Ja Kornelii ufam i wierze w próbke B. Taka mała nadzieja.

Wczoraj podczas biegów gdzie wywaliła się nasza Justynka pewien pan(związany ze sportem narciarskim) w studiu po tym wydarzeniu powiedział że porozmawia z Kornelią. I ma nadzieje że choćby to była najstraszniejsza prawda to i tak się przyzna.

STEAMID: STEAM_0:0:21529270

m_icha_l 

Piwa: 177/122
Wysłany: 2010-03-12, 14:56   

wątpię, żeby próbka B wykazała, że nie zażywała EPO

STEAMID: STEAM_0:1:12829487

krzychu - niszczyciel 
Ogier ^^

Piwa: 608/45

Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 2010-03-12, 15:53   

Soul Hunter napisał/a:
Bjoergen jest śmieszna - to tak jakby oskarżono ją za to, że jakiś inny reprezentant Norwegii jechał na speedzie (czyt. spidzie)...

[ Dodano: 2010-03-12, 14:32 ]
Mam nadzieję, że można ufać Kornelii...

co ty soul gadasz ;]
Bjoergen z Kowalczyk od dawna sie nie lubią, widać to było po wczorajszym biegu, kiedy Kowalczyk sie przewrocila a na mecie udawały, ze sie nie widzą. to taka utarczka słowna, gra pomiędzy Bjoergen a Justyna i jesli bedzie jakis powód, będą sobie dogryzac.

Co do Kornelii tak samo, EPO podobno może sie dostac tylko przez zastrzyk. Więc jak mogła niby o tym nie wiedziec? Więc jak mozna jej ufac? jest głupia i tyle... Próbka B tylko to potwierdzi, wielki wstyd.

"On: Mam dziewczynę.
Przyjaciele: Ruchałeś już?"

STEAMID: STEAM_0:0:20924839

Utyk. 
chillout !

Wysłany: 2010-03-12, 16:03   

krzychu - niszczyciel napisał/a:
Co do Kornelii tak samo, EPO podobno może sie dostac tylko przez zastrzyk. Więc jak mogła niby o tym nie wiedziec? Więc jak mozna jej ufac? jest głupia i tyle... Próbka B tylko to potwierdzi, wielki wstyd.

Skoro tak mówisz czyli nie ważna jest już próbówka B. Wstyd i czarna plama na naszym zimowym sporcie. [Ale może miała jakąś brudną strzykawkę? :)]

Znavca 
now bleed! bitch bleed!

Piwa: 130/25
Wysłany: 2010-03-12, 16:14   

Jak wykryło za pierwszym razem to i za drugim tyle

krzychu - niszczyciel 
Ogier ^^

Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 2010-03-12, 16:17   

UtYk napisał/a:
Skoro tak mówisz czyli nie ważna jest już próbówka B. Wstyd i czarna plama na naszym zimowym sporcie. [Ale może miała jakąś brudną strzykawkę? :)]

na 99,9%, pozytywna probka A, daje również pozytywny efekt próbki B. EPO tak czytalem, może źle, ale nie może sie dostac poprzez lekarstwo, poprzez wdychanie czy zjedzenie czegos, to musi być wstrzykniete dożylnie, wiec była tego swiadoma. No chyba, ze jej ktos w nocy załadowal niezla dawke i nie czuła xd

Raczej bez szans, na ulaskawienie. Kowalczyk dostała kiedys 3 miesiace bo wziela lek, ktory nie potwierdzila w Miedzynarodowym Narciarstwie Klasycznym czy jak to sie zwie. Więc co dopiero EPO....

Ostatnio zmieniony przez krzychu - niszczyciel 2010-03-12, 16:18, w całości zmieniany 1 raz  

Utyk. 
chillout !

Wysłany: 2010-03-12, 16:27   

na 99,9%, pozytywna probka A, daje również pozytywny efekt próbki B. EPO tak czytalem, może źle, ale nie może sie dostac poprzez lekarstwo, poprzez wdychanie czy zjedzenie czegos, to musi być wstrzykniete dożylnie, wiec była tego swiadoma. No chyba, ze jej ktos w nocy załadowal niezla dawke i nie czuła xd
.

Co to by sie działo jak by wyszło że jej ktoś wstrzykną. Może Bjorgen będzie jednym ze skandali najbliższych godzin :) Ale to tylko gdybanie. Ale w sumie po co EPO biegaczce klasy Korneli. Młoda (ur. 1985 ) nie doświadczona. Nie rozumiem. Jakoś brak mi w tym sensu.

Soul Hunter 
Impossible Is Nothing

Piwa: 295/49
Wysłany: 2010-03-12, 16:28   

No chyba, ze jej ktos w nocy załadowal niezla dawke i nie czuła xd

Wątpię by spała z otwartymi na oścież drzwiami i ktoś się do niej wśliznął... xD

STEAMID: STEAM_0:1:20580082

Utyk. 
chillout !

Wysłany: 2010-03-12, 16:37   

Może ktoś ją uwiódł? Agent Tomek polskiego sportu narciarskiego :) Jestem ciekaw kiedy objawi nam się kornelia i złoży wyjaśnienia
Ostatnio zmieniony przez Utyk. 2010-03-12, 16:37, w całości zmieniany 1 raz  

deV_ 
Touch ME

Piwa: 124/75
Wysłany: 2010-03-12, 17:29   

Jestem 100 % pewny, że Kornelia Marek biegła na dopingu i w takich sytuacjach aż wstyd być Polakiem, jeszcze udaje głupią, nie wie skąd takie wyniki badań. Szkoda tylko, że dopingu tego typu nie można wypić ani zjeść.

STEAMID: STEAM_0:0:20366044

Rizz'e 
aka rzk.

Piwa: 196/17

Wysłany: 2010-03-12, 17:38   

deV_ napisał/a:
Jestem 100 % pewny, że Kornelia Marek biegła na dopingu i w takich sytuacjach aż wstyd być Polakiem, jeszcze udaje głupią, nie wie skąd takie wyniki badań. Szkoda tylko, że dopingu tego typu nie można wypić ani zjeść.

Ale można go nabyć drogą płciową...

Qrczak 
.Kokoko

Piwa: 31/31

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 2010-03-12, 18:38   

Eh chłopaki!

Jak wiadomo, tuż przed Zimowymi Igrzyskami obudziły się NIEDŹWIEDZIE!. Organizatorzy chcieli je uśpić, ale akurat w tym momencie Kornelia była na spacerze a myśliwi użyli złego środka i akurat trafili Kornelie! Według mnie taka może być prawda a organizatorzy wstydzą się przyznać, a Kornelia wtedy mówi prawdę, że nic nie zażywała.

Co do kłótni Bjoergen - Kowalczyk :D
Będzie ciekawiej w Finale PŚ bo będą chciały sobie coś udowodnić

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników forum
~Qrczak!

STEAMID: STEAM_0:0:21087944

banzaI 

Piwa: 49/119
Ostrzeżeń:
 10/5/10
Wysłany: 2010-03-13, 10:38   

UtYk napisał/a:

.

Co to by sie działo jak by wyszło że jej ktoś wstrzykną. Może Bjorgen będzie jednym ze skandali najbliższych godzin :) Ale to tylko gdybanie. Ale w sumie po co EPO biegaczce klasy Korneli. Młoda (ur. 1985 ) nie doświadczona. Nie rozumiem. Jakoś brak mi w tym sensu.

Chciała być pro elo i zostać gwiazdą. Zazdrości Kowalczyk ;o

m_icha_l 

Piwa: 177/122
Wysłany: 2010-03-13, 11:11   

ja bym tu ukarał bardziej tego barana co tak obliczył dawkowanie EPO że na igrzyskach dalej było wykrywane - jak już się oszukuje to trzeba to robić z głową

STEAMID: STEAM_0:1:12829487

krzychu - niszczyciel 
Ogier ^^

Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 2010-03-17, 10:51   

W próbce B potwierdzili EPO u Marek wiec bye bye na conajmniej 2 lata. Stracila stypendium, dyplomy, szacunek wsrod kolezanek narciarek, no i jedyna narazie w Vancouver wpadka. Do tego jeszcze sie upiera, ze nic o tym nie wiedziala. Wstyd i głupota.

http://sport.onet.pl/zimo...,wiadomosc.html

- Rozmawiałem z nią jeszcze przed badaniem próbki B i Kornelia powiedziała mi, że brała zastrzyki domięśniowe i dożylne, ale nie wiedziała, że są niedozwolone środki - powiedział Nurowski.

nie wiedziala co bierze na igrzyskach, pozdro ;]

stresS 

Gram na: KZ
Piwa: 344/284
Wysłany: 2010-03-17, 11:29   

Wszystko, to jest śmiechu warte...

Odpowiedz do tematu